Soorten warmtepompen uit aardwarmte

Installatiebedrijf Den bosch

Koeling en verwarming

Wanneer u de term verwarming en koeling hoort, denkt u misschien dat dit twee totaal verschillende dingen zijn. Hoewel ze zo verschillend klinken, hebben deze twee sectoren een gemeenschappelijk doel. Dat is het bieden van een comfortabele omgeving voor hun klanten. Een installateur is zowel een airconditioner installateur als een verwarmingscompressor technicus. Airconditioning technicus installeren centrale airconditioning systemen.

De meeste installatiebedrijven schatten het grootste stroomverbruik van uw huis als een manier om uw geschiktheid voor een centraal airconditioningsysteem te beoordelen. Dit wordt gedaan met behulp van verschillende invoermethoden. De installateur doet dit werk ofwel direct ter plaatse (of soms in de fabriek) of kan ook informatie gebruiken van de 7EI, een online energiemeetinstrument. Bij de installatie van een centraal airconditioningsysteem installeert een installateur een centrale airconditioner meestal op naar de lucht gekeerde muren, zodat er leidingwerk en buizen tussen kunnen worden geïnstalleerd.

Centrale airconditioningsystemen verwijderen warme lucht door deze tijdens het koelseizoen naar binnen te brengen via open registers in het ventilatiesysteem, waardoor de warme lucht van de zolder wordt verwijderd. In het stookseizoen kan het systeem ook warme lucht verwijderen door deze via luchtkanalen naar de woonruimte te brengen, waardoor de temperatuur van de woning wordt verhoogd.

Andere diensten waarvan u kunt profiteren bij uw installateur zijn gecombineerde verwarmings- en airconditioningsystemen (HAC) of warmtepompen voor puntgebruik (POT). Warmtepompen voor puntgebruik kunnen worden geïnstalleerd waar het echt nodig is, bijvoorbeeld in wasruimtes, garages en serres. Met dit type systeem kunt u veel warmte van de zolder van uw huis halen terwijl het uw huis koelt.

Soorten warmtepompen

Er zijn twee soorten van deze systemen – luchtbron- en grondbronsystemen.

Een luchtwarmtepomp (ASHP) is een upgrade-optie die een traditioneel gas-type verwarmings-/koelsysteem vervangt. Het kan worden geïnstalleerd door een onafhankelijke aannemer of als onderdeel van een centraal koelsysteem, maar dit is een dure optie.

Soorten warmtepompen op basis van aardwarmte zijn minder duur om te installeren, geven minder problemen, en vervuilen de lucht minder dan luchtbronversies. Grondwarmtepompen zijn ook zeer stijlvol. GE gebruikt een zeer kleine hoeveelheid olie om het hele jaar door koeling en comfort te bieden in zijn grote koelsystemen voor woningen.

Een andere update aan de verwarmingskant zijn geothermische energiesystemen. Dit soort systemen is ook duur in een retrofit-project (hoewel de initiële kosten niet veel hoger zijn dan die van luchtwarmtepompen). Dit is meer een soort systeem voor Europese energielanden.

Een geothermisch energiesysteem werkt door warmte uit de grond naar een warmtepomp in het huis te voeren. Bovengrondse warmtepompsystemen kopen warmte uit de aarde. Ondergrondse warmtepompsystemen pompen warmte uit de grond in een warmtepomp. Halogeenlampen in een typisch systeem kunnen ook worden gebruikt in een kanaalloos gesloten lussysteem en hebben geen ventilatieopeningen nodig. Over het algemeen verbruiken grondwarmtepompen veel minder elektriciteit dan verwarmingssystemen met plint, wat een van de redenen is waarom ze steeds populairder worden.

Omdat geothermische energiesystemen gebruik maken van de warmte uit de bodem, werken ze efficiënter dan luchtwarmtepompen. Dit komt omdat de aarde warmte veel effectiever opslaat dan lucht. Een geothermische warmtepomp op een bestaand huis kan ongeveer de helft besparen van de hoeveelheid elektriciteit die door conventionele centrale airconditioningsystemen wordt gebruikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *