Voedselgroepen voor baby’s

Laten we eens kijken naar de algemene voedselgroepen

Fruits:

Fruit is een goed koolhydraat voor baby’s omdat het buikvriendelijk is, vooral als de baby nog borstvoeding krijgt. Ze zijn het ideale tussendoortje voor baby’s omdat ze boordevol vezels zitten en veel voedingsstoffen leveren voor de groei van de hersenen van je baby.

U kunt het favoriete vruchtensapdrankje van uw babyhapjes thuis maken

1 glas vruchtensap

Fruits:

Omdat fruit het favoriete tussendoortje van baby’s is, kun je daar het beste mee beginnen. Fruit bevat van nature veel vezels, waardoor het spijsverteringsstelsel van uw baby goed kan werken. Het spijsverteringsstelsel van een baby moet harder werken om het hoge gehalte aan voedingsstoffen in fruit te kunnen verwerken. Daarom is het altijd beter om te beginnen met vruchtensap dan met een eetroutine voor de eerste 3 maanden van het leven van de baby.

2 bananen

1 appel

1 kop bessen

1 kopje mango

1 kopje ananas

1 handvol ananasstukjes

2 sinaasappels

1 grapefruit

1/2 kopje sinaasappelsap

1 kopje aardbeien

1/2 kopje bosbessen

1/2 kopje frambozen

Geef uw baby niet meteen honing na het voeden. Geef de babyvoeding de tijd om tot rust te komen. Als het niet goed tot rust komt, kan de baby chagrijnig worden en zal hij zijn eten waarschijnlijk gaan ‘opeisen’.

Als u denkt dat een saai dieet het beste is voor uw baby, denk dan nog eens na. Ontdek waarom veel baby’s van bepaalde voeding houden en deze voeding pas op het allerlaatste moment geven. Vaak zult u merken dat deze voedingsmiddelen het beste zijn als ze uit de categorie ‘ZE MAKEN U VERLIEFD’ komen!

Vertrouw niet op de buikpijn van de baby om u te helpen beslissen wat het beste is. Vaak is buikpijn juist een teken dat de baby toe is aan een hogere kwaliteit voeding. De volgende keer dat u zich verward voelt over wat het beste is voor uw baby, neem dan even de tijd en stel uzelf de volgende vraag: wat wil uw baby? Als de baby snel wil etenDe huidige aanbevelingen vertragen het kauwen van uw baby aan de borst gedurende een langere periode. Nieuwere studies tonen aan dat, hoewel volledige flesvoeding de beste keuze is, veel baby’s tevreden zijn met een vloeibare formule die gemakkelijker door het lichaam van de baby wordt opgenomen. U kunt altijd een alternatieve voeding proberen die aan de borst wordt gegeven.

Lees meer:
Eten kind 2 jaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *